Лесик Сам, але з піснею

2008-09-11 15:52:00
Лесик Сам, але з піснею
Проект Лесик Сам виник не на порожньому місці. Ще наприкінці 80-х років минулого століття у Львові була сформована рок-група Форте, яка проіснувала до середини 90-х, граючи доволі прогресивну, як на той час, музику. Не дивлячись на часті зміни складу, незмінним лідером команди залишався Лесик Окрут (Окрут – прочитане навпаки справжнє прізвище музиканта – Турко). Після розвалу групи Лесик на кілька років поїхав до США, де набирався тамтешнього музичного досвіду, а повернувшись – заснував проект Лесик Сам, тобто просто Лесик без групи Форте.

Першою роботою у новому амплуа, яку музикант презентує в ефірі, стала пісня Календар. Слова до неї написав Кузьма Скрябін, який, до речі, колись теж був одним з вокалістів Форте, а тому є давнім знайомим Лесика. «За останній час я написав багато мелодій і ніколи не переставав цього робити. Один з треків сподобався Андрію Кузьмі і він запропонував написати текст до тієї пісні. Мені здається, що та мелодія йому найбільше сподобалася і, відповідно, найлегше пішла», - пригадує музикант.

Але коли текст був готовий, то Лесик не відразу його сприйняв. Ось як він про це згадує: «Прочитавши текст перший раз, я певною мірою настрашився. А потім уже вник в суть, вник в ту правду, що сказана в пісні, і тому дав згоду». Так і народилася пісня Календар, яка 12 вересня з’являється у всеукраїнському радіоефірі.