Хороший Рік. Поганий Рік

2020-12-16 19:16:00
Хороший Рік. Поганий Рік
Пандемічний 2020-ий виявився роком важкуватим. Але не все так однозначно. Хороший Рік. Поганий Рік - таку назву має нова пісня Танка На Майдані Конґо. Музиканти вважають, що попри те, що цей рік не проклинав хіба що лінивий, він є таким, як ми самі до нього ставимося. Обирати нам. Особливо, важко його назвати поганим, коли бачиш море. 

«Текст народився у Фозза в Одесі під час наших морських гастролей. Він зрозумів, що, коли бачить море, то це не може бути нічим іншим як щастям. І зрозумів, що 20-ий рік може бути не таким вже й поганим, як всі про це говорять», - розповів один з лідерів ТНМК Олег «Фагот» Михайлюта. 

З морської піни народилася концепція пісні. Після того на одній із репетицій була написана музика і врешті задумка втілилися в життя.  

«Музика народжувалася на репетиції, за дві-три години все склеїлося. Але мені здається, що головним ідейним поштовхом був лупчик від діджея. Бочечка рівненька, робочі рівненькі, а все решта наклеїлося. Тому що відчувати цей рік по-іншому, аніж в такій стилістиці: з дудками, красиво, по-святковому, не можна», - переконаний Фагот.           

Все це свято народилося ніби швидко і текст вже був готовий, але запис забрав набагато більше часу, ніж планувалося. 

«Тому що все в лайві, купа дудок живих, флюгельгорни, труби, тромбони, саксофони – все треба було правильно дозвести. Драфтів у нас з цією піснею, мені здається, було найбільше, більше 20 варіантів, з яких і обирали фінальний», - пояснив музикант.