Сьомий День

2019-06-11 10:58:00
Сьомий День
Кілька тижнів тому відома телеведуча Яніна Соколова шокувала всіх, повідомивши, що кілька останніх місяців вона боролася з раком. На щастя лікування було успішним і тепер Яніна запускає мультимедійний проект «Я, Ніна», головна мета якого – змінити ставлення українців до онкохворих. В межах проекту вийде книжка, заснована на реальних подіях життя Яніни Соколової, а також знімуть повнометражний фільм. А саундтреком всього проекту стане пісня Другої Ріки – Сьомий День.

Співпраця Другої Ріки з Яніною не випадкова. По-перше, Валерій Харчишин є одним з найближчих друзів Яніни, а по-друге, свого часу від раку помер його брат, тому ця тема для нього близька і болюча. Власне через це він і долучився до проекту.

«Ми би хотіли змінити ставлення людей до онкохворих людей, чи людей, які хворіють на якийсь важкий недуг. Вони поруч з нами і їх не треба цуратися. А ми найчастіше заплющуємо очі, чи що просто пожаліємо і все, забудемо».

При цьому сама пісня Сьомий День є цілком оптимістичною і, як жартує Валерій, це одна з небагатьох пісень Другої Ріки не про смерть, а про життя. До речі поява саме цієї композиції у проекті певним чином випадковість

«Вона просто лежала як робочий трек, бо думали, що я напишу спеціальну пісню для фільму. Але одного разу Яніна прийшла на інтерв’ю і почала говорити словами з пісні: «Кожен мій день – як останній». А це початок нашого треку, я їй зателефонував і спитав:
- Ти знаєш, що ти цитуєш пісню?
- Яку?
- Нашу. Мабуть вона буде саундтреком.
- Точно!»

Так і сталося.