Герої

2018-12-11 11:37:00
Герої
Польська команда Chemia, що українською перекладається як «хімія», виникла у 2007 році. Більшість польських груп мають англійські назви, але співають польською, а от колектив Chemia вирішив зробити все навпаки: назватися польською, а співати англійською. Правда віднедавна гурт розширив репертуар, додавши в нього і україномовну пісню Герої.

Річ у тому, що один з лідерів групи тривалий час жив в Україні, а його предки походить з-під Івано-Франківська. Перебуваючи в Києві, він перейнявся нашою боротьбою за незалежність. Тому це було лише справою часу, коли така пісня з’явиться. Українські слова для Героїв створив український знайомий польських музикантів Микола Нємцов, оскільки раніше пісня з аналогічним посилом вже була в їхньому репертуарі, але англійською мовою. І схоже, що одним записаним україномовним  треком справа не обмежиться, судячи зі слів музикантів.

«Ми плануємо записати диск з піснями українською мовою. Почали працювати в Лондоні над записом нового диску у співпраці з гітаристом групи Duran Duran, який працює ще з нами як продюсер».