Вір

2017-05-19 16:17:00
Вір
Литовська група Skyle презентує свою нову роботу. І що особливо приємно, це пісня українською мовою, яка називається Вір. Для Skyle це вже не перший такий досвід. Свого часу вони виступали в Києві під час Майдану і вже тоді мали одну пісню українською. Тепер цей репертуар розширився до 4 композицій і одну з них, найсвіжішу, ми тепер можемо ловити на радіостанціях.

Відразу варто зазначити, що оригінально пісня Вір була написана литовською. І тому команда Skyle мусила перекласти текст. От що музиканти про це розповідають:

"Переклад пісні робив Віктор Винник. Але це не зовсім точний переклад. Це більше літературна версія. Текст нашої оригінальної пісні дещо відрізняється і зрозумілий тільки нам (литовцям). А Віктор зробив більш літературний переклад. Узагальнюючий".

Але навіть узагальнюючий текст вимагає відповідного виконання. Тому записувати цей варіант пісні Skyle приїхали до Києва.

"Щоб записати пісню українською мовою ми спеціально їхали до Києва. І найважче звісно було - вимова. Таких складів, як "ли" у нас нема в мові. Твердої "ли" нема у литовській мові. Ми говоримо "Лє", "Лєтува", м'яко вомовляємо. І мене звукорежисер і українські друзі-музиканти (з гурту ТаРута) "сварили" за це тверде "лі". Але з їхньою допомогою у нас все вийшло".